r   e   k   l   a   m   a

Format plików "Materiałów Wideo"

Dyskusje o serwisie, forum, branży IT i wszystkim o czym macie ochotę :-)

Format plików "Materiałów Wideo"

Postprzez pow3r_shell » 9 sty 2008, o 21:51

Z tego co przeglądam sobie prezentacje to wszędzie występuje format WMV. Czy nie możecie zmienić go na jakiś inny ?
Bo zaraz będziemy słyszeli płacze i lamenty czemu to taki "niewolny i zamknięty format nie można by .... " itd.
pow3r'ed by netimpress.pl
pow3r_shell

Re: Format plików "Materiałów Wideo"

Postprzez monczkin » 10 sty 2008, o 11:34

Witam.

W sumie, to zawsze się dziwiłem takiemu podejściu.

Skoro coś działa w 80% przypadków, to po co to zmieniać? W ramach idei? Dla mnie to bez sensu.

Nie oszukujmy się, format ten jest i jeszcze długo będzie najpopularniejszym, dostępnym i działającym (bez problemowo) dla większości użytkowników internetu.

Jeżeli faktycznie, jest to problem, to można by ewentualnie dodać pliki w formacie ogg
trzy najpopularniejsze słowa na świecie "Made in China"
Obrazek
monczkin

Postprzez pow3r_shell » 10 sty 2008, o 11:49

Skoro coś działa w 80% przypadków, to po co to zmieniać?
a czemu miałoby nie działać w 100% ? Trochę irytująca jest taka "połowiczność" rozwiązania problemu. Równie dobrze można zamontować w męskiej toalecie tylko pisuary "bo 80% ....." ekhm szkoda gadać
pow3r_shell

Postprzez monczkin » 10 sty 2008, o 12:28

Źle mnie zrozumiałeś lub ja nie końca jasno przedstawiłem o co mi chodzi.

A chodzi mi o to, że pisząc 80% miałem na myśli tych, którzy mają wszystko poinstalowane i skonfigurowane, do poprawnego działania.

Jeżeli ktoś ma kłopot z systemem i ma problem z otwarciem takich plików, to jakie jest prawdopodobieństwo, że inny format zadziała?

Jak piszę, dla mnie format, w jakim to jest udostępniane, nie ma znaczenia. Ważne, żeby działało :)

Będzie w innym formacie, "łykany" przez znakomitą większość. W porządku, nie widzę problemu.
Obrazek
monczkin

Postprzez pow3r_shell » 10 sty 2008, o 12:49

Będzie w innym formacie, "łykany" przez znakomitą większość. W porządku, nie widzę problemu.
tylko jak można to sprawdzić ? w demokratyczny sposób - czyli wstawiając 2 .BTW jak dla mnie to jest to bez różnicy tylko obawiam się ,że problem ten wróci. Najlepiej więc zrobić to teraz kiedy portal nie jest tak mocno obciążony i jest ku temu najlepsza pora
pow3r_shell

Postprzez monczkin » 10 sty 2008, o 13:10

To już niech naczelny Admin zdecyduje co i jak chce udostępniać ;)
Obrazek
monczkin

Postprzez tomekb » 10 sty 2008, o 14:35

monczkin napisał(a):To już niech naczelny Admin zdecyduje co i jak chce udostępniać ;)

Nie chcemy tu wszczynac zanych ideologicznych wojen :) Podchodzimy do sprawy praktycznie - dysponujemy narzedziami ktorymi najwygodniej tworzyc nam te materialy w WMV, format ten daje sie bezproblemowo odtworzyc zarowno pod Windows, jak i pod Linuksem czy na innych platformach, nie bardzo widzimy wiec w czym moze tu byc problem poza kwestiami religijnymi ;) od ktorych chcemy sie na TechIT zdecydowanie odciac.

Osoba, ktora skladala obecne materialy, zlozyla je w WMV - wszystko jest ok, jakosc jest dobra, da sie to wszedzie odtworzyc, temat zamkniety. Podobnie bedzie, jak w przyszlosci inne materialy skladal bedzie ktos inny i skompresuje je np w OGG - tez, jesli wszystko bedzie ok, jakosc bedzie ok i bedzie to wszedzie smigac, nie bedziemy sie tym w ogole przejmowac :) Wam tez takie wlasnie podejscie - uzytkowe - proponujemy :)

Zycie jest przez to duzo bardziej sympatyczne :)
redakcja serwisu TechIT
tomekb

Postprzez monczkin » 10 sty 2008, o 14:44

Dlatego pisałem, że podejście ideologiczne... no można, ale po co :P
Obrazek
monczkin

Powrót do Społeczność czytelników