r   e   k   l   a   m   a

GA-M55PLUS-S3G - Now System is in Safe Mode.

Wszystko co nie mieści się w ramach dwóch powyższych działów - komputery, notebooki, dyski twarde itp.

GA-M55PLUS-S3G - Now System is in Safe Mode.

Postprzez Pawel » 12 kwi 2009, o 18:10

Witam,
Mam w/w płytę niestety od jakiegoś czasu czasami się włącza czasami nie, po czym muszę włączać arkad i wyłączać, następnie płyta startuje normalnie ale pojawia się komunikat:
Kod: Zaznacz cały
WARNING! Now System is in Safe Mode.
Please re-setting CPU Frequency in the CMOS setup.

Procek nie był kręcony, wymieniłem już zasilacz, baterie z biosu.
Co to może być?
Zasilacz:
Chieftec GPS 350EB 101A 350W
CPU:AMD Athlon 64 x2 4600+ s.AM2 BOX
RAM:2GB
HDD:2XSeagate ST3250410AS 250GB sATA II 16MB
Tuner 1200 DVB-S
Winfast 1800H
Pozdrawiam.
Pawel

Re: GA-M55PLUS-S3G - Now System is in Safe Mode.

Postprzez garfield » 13 kwi 2009, o 21:59

Moze po prostu zresetuj bios, poprzez wyciągniecie baterii na chwile ;]
garfield

Postprzez samurai » 14 kwi 2009, o 19:01

Moze po prostu zresetuj bios, poprzez wyciągniecie baterii na chwile ;]

Już to zrobił wymieniając bateryjkę na nową :), a bym jeszcze spróbował przywrócić ustawienia domyślne biosu.
samurai

Postprzez BadFox87 » 25 kwi 2009, o 07:28

dopóki jeszcze sie podnosi sprzedaj to i kup nawet m56 bez zintegrowanej grafy ale nie m55 pracuje na serwisie i wiem ze wiekszosc tych plyt z polek sklepowych wracala do nas po pewnym czasie przedewszystkim uszkadzalo sie PCI-E ale i inne obiawy miala, a na chwile obecna zachowuje się jakby co jakiś czas nie widziała czy to pamięci czy procka i dlatego się nie uruchamia, i gdy się wkoncu uruchomi bo zobaczy defoultuje bios do ustawień fabrycznych tak się zachowuje większość płyt jak zobaczy nowy hard mozna ewentualnie jeszcze podziałać sprężonym powietrzem na sloty od grafy i pamięci ale nie polecam tego modelu mimo wszystko nikomu
BadFox87

Postprzez after » 19 maja 2009, o 15:16

Coć trochę nie w temacie , to pozwolę sobie zapytać @BadFox87 , jakie jest Twoje zdanie na temat Gigabyte GA-E7AUM-DS2H , też taka wadliwa , czy warto ją kupić ?
after

Postprzez xtrrc » 30 cze 2009, o 19:54

Witam.

Również mam problem z płytą z tematu. Po 3 latach bezawaryjnej pracy zaczęły się z nią problemy. Pewnego dnia po prostu komp nie wystartował. Po kilku godzinach odpinania i podpinania dysku, kości ram, zamienianiu zasilacza, resetowaniu biosu itd. odpalił. Pochodził jeszcze ze 2 tygodnie po czym usterka powróciła. Teraz wyciąganie czegokolwiek i podpinanie już nie pomaga. Po prostu po włączeniu niby wszystko rusza, tylko brak jest reakcji monitora (podpięty pod zintegrowaną grafikę - podpinanie innej też nic nie daje), nic nawet nie zapiszczy. Płyta wygląda jak nowa wszystkie kondensatory też. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia co może być nie tak.
xtrrc

Powrót do Pozostałe zagadnienia sprzętowe